House in Inokuchi / Koichiro Horiuchi

first_img Area:  132 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Houses “COPY” Architects: Koichiro Horiuchi Area Area of this architecture project 2013 Year:  CopyAbout this officeKoichiro HoriuchiOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesNishi WardWoodHousesJapanPublished on December 16, 2013Cite: “House in Inokuchi / Koichiro Horiuchi” 16 Dec 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/458302/house-in-inokuchi-koichiro-horiuchi-2 Clipboard Save this picture!© Jin Hosoya+ 26 Share Photographs:  Jin HosoyaSave this picture!© Jin HosoyaText description provided by the architects. The site is located in the middle of hill that was developed 50 years ago. It takes 30 minutes from the center of Hiroshima City by car. The center of Hiroshima city locates in the narrow delta, so that almost all the residential area is in the hills around the Hiroshima delta. This site also locates in that kind of hill obtains view around Seto Inland Sea, and it is very common environment in the residential area around Seto Inland Sea. The client moved to this land, retired and determined to live in their rest of life. Save this picture!© Jin Hosoya‘NAGI’ is a common word expressing the climate of Seto Inland Sea.  Wind from sea pass though under below of heated air in the land in a day, and cooled air from land go through under the heated air in the sea at night. From 5pm to 7pm, however, the temperature of air in the land and sea become same, and then flow of the wind stop completely.  This uncomfortable humid climate is called ‘NAGI’.  How we can solve this uncomfortable environment is the most crucial theme in this region.  The most important request from this client is also how we can design comfortable house without air condition in summer. Save this picture!SectionFour Inner Gardens: Four Inner Gardens are installed in this house.  Plenty of winds pass though these 4 garden in every rooms, and creates blight environment without air conditions and lightings.Save this picture!© Jin HosoyaCenter void and openings connecting 1st and 2nd floors: Not only natural ventilation but mechanical ventilation is installed in the top of center void using chimney effect.  To attain this effect, several openings are installed in between 1st floor and 2nd floor.  These spaces are separated and connected each other.  That is not only for the thermal environment, but for the comfortable communication for occupants.Save this picture!© Jin HosoyaPit Ventilation System: The ventilation system uses the pit of under floor. The hot air is cooled down in summer and cold air is warmed in winter through the pit ventilation system.Save this picture!© Jin HosoyaSolar Water Heating System: Solar water heating system is installed for water area including bathroom.Save this picture!© Jin HosoyaThe design is like stacking small box irregularly.  That is caused by creating comfortable thermal environment and occupants’ communication.  Every space is connected by voids and openings, and occupants always feel family in this house.Save this picture!Second Floor PlanProject gallerySee allShow lessA Bad Month for Frank Lloyd Wright FansArchitecture NewsDesign: A Long Term Preventative MedicineArchitecture News Share “COPY” CopyHouses•Nishi Ward, Japan Japan House in Inokuchi / Koichiro Horiuchi Projects House in Inokuchi / Koichiro HoriuchiSave this projectSaveHouse in Inokuchi / Koichiro Horiuchi ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/458302/house-in-inokuchi-koichiro-horiuchi-2 Clipboardlast_img read more