Villa Mandra / K-Studio

first_img “COPY” Villa Mandra / K-StudioSave this projectSaveVilla Mandra / K-Studio 2020 Area:  600 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeK-StudioOfficeFollowProductStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMykonosOn FacebookGreecePublished on May 13, 2020Cite: “Villa Mandra / K-Studio” 13 May 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?希腊观海别墅 Mandra / K-Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Greece Save this picture!© Claus Brechenmacher & Reiner Baumann Photography+ 37Curated by Paula Pintos Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/939449/villa-mandra-k-studio Clipboard ArchDaily Architects: K-Studio Area Area of this architecture project Photographs Houses Projects “COPY” Photographs:  Claus Brechenmacher & Reiner Baumann PhotographyCity:MykonosCountry:GreeceMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Claus Brechenmacher & Reiner Baumann PhotographyRecommended ProductsBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesBathroom AccessoriesburgbadIlluminated Mirror – FiumoWindowsSolarluxSliding Window – CeroDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorText description provided by the architects. Sitting on the ridge of the hill of Aleomandra in Mykonos yet almost entirely hidden from view, Villa Mandra looks straight out to sea and the sunset over the neighbouring island of Delos. A 6-bedroom holiday house built for a young, dynamic couple to enjoy with their family and friends, it celebrates its spectacular view from a grounded viewpoint blended into a sensitively landscaped, stone-walled garden that screens it from the road behind.Save this picture!© Claus Brechenmacher & Reiner Baumann PhotographyThe house is built upon the idea of slow, laid-back summer living, and encourages mindful connection with family, friends and the freedom to exist peacefully in nature. Form follows emotion rather than function, as every space becomes another opportunity for rest, reflection, and exploration.Save this picture!© Claus Brechenmacher & Reiner Baumann PhotographySave this picture!DiagramSave this picture!© Claus Brechenmacher & Reiner Baumann PhotographyTo create a house that would allow guests to enjoy being outside throughout the day we needed to filter the overwhelming intensity of the climate by providing shade and protection from the elements. And although the house needed to accommodate a large number of guests we didn’t want to dominate the landscape with oversized volumes. Inspired by the humble complexity of the traditional island vernacular we reduced the architecture to 2 small traditionally whitewashed volumes and a third of stone dug from the site, built around a large ‘courtyard’ living area which is covered by an expansive but lightweight chestnut pergola. This courtyard becomes the focal point of the house, seamlessly connected to the living room and kitchen volumes, and looking over the pool and gardens beyond. Beneath the pool garden is the private bedrooms, separated for privacy and quietly enjoying the uninterrupted view over the lower garden to the sea. Their separation further reduces the overall impact of the house and cleanly divides social and private space.Save this picture!© Claus Brechenmacher & Reiner Baumann PhotographySave this picture!© Claus Brechenmacher & Reiner Baumann PhotographyKey to the character of the house is the palette of traditional materials such as lime-wash, stone, and wood that have been applied and engineered with contemporary techniques to create un-nostalgic architecture that bridges heritage and locality with contemporary life. Hand-built stone walls are sharply confident; traditionally rendered, round-edged volumes are perfectly flat and smooth. The customary chestnut pergola has been engineered to increase its structural integrity, to form a glue-lam beam lattice that sits lightly on the white volumes, shading and protecting the extensive courtyard beneath.Save this picture!© Claus Brechenmacher & Reiner Baumann PhotographySave this picture!© Claus Brechenmacher & Reiner Baumann PhotographyThe simple white volumes, straight stone walls, and light pergola planes sit comfortably in the Cycladic landscape, and the efficiency of their layout, centered around the courtyard living space, streamlines daily life. Villa Mandra is informed by humble Cycladic tradition, enriched by natural materiality and inspired by contemporary summer living.Save this picture!© Claus Brechenmacher & Reiner Baumann PhotographyProject gallerySee allShow lessMASS Releases Spatial Strategies for Restaurants in Response to COVID-19Architecture NewsCaret Studio Reactivates Italian Plaza While Respecting Social Distancing MeasuresArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/939449/villa-mandra-k-studio Clipboard Villa Mandra / K-Studio CopyHouses•Mykonos, Greecelast_img read more